Uittrekbaar windscherm

Uittrekbaar windscherm is de ideale oplossing

Een uittrekbaar windscherm biedt uitkomst, wanneer u last heeft van de wind op uw balkon, in uw tuin of veranda. Ook als u al vroeg in het seizoen wil genieten van de zon, is een windscherm de oplossing. Je kan ongestoord in de tuin zitten en genieten van de zon. Een uittrekbaar windscherm wordt steeds verfijnder gemaakt, dat betekent dat het product steeds subtieler wordt. Dus geen zware gevaartes in de tuin of op het balkon. Maar een mooi windscherm als onderdeel van het exterieur. Een windscherm is bovendien onderhoudsvriendelijk, dus ideaal als je niet al te veel wilt doen aan de tuin om er in te zitten en te genieten.

De eerste zonnestralen in de tuin

Als je een mooie tuin of ruim balkon hebt, dan is niets lekkerder dan de eerste zonnestralen te pakken als het lenteseizoen weer begonnen is. U heeft een grote kans dat iedereen nog in een jas moet lopen en echt nog niet bezig is met zitten in de tuin. Een uittrekbaar windscherm biedt echt uitkomst. Doordat het de (koude) wind tegenhoudt, bent u beschermd hiertegen. Alleen de zonnestralen voelt u nog op uw gezicht. En dat is een heerlijk gevoel, zo na een herfst- en winterperiode waarin buiten zitten geen pretje is geweest!

Ideaal voor een balkon

Uittrekbaar windscherm

Ook kunt u het uittrekbaar windscherm gebruiken voor uw balkon. Het windscherm is maximaal 4 meter breed. De hoogte is 185 centimeter. Dat is vrij hoog, dus let even op met het plaatsen op een balkon. Maar als het eenmaal kan, dan komt het helemaal goed. Het windscherm is zelf makkelijk te monteren, dus dat scheelt heel wat werk en inzicht! U kunt het windscherm bevestigen aan houten of metalen palen. Ook kan het windscherm bevestigd worden aan een muur. Ook is het mogelijk om het windscherm door een professional te laten monteren. Mocht dit een klus zijn die u liever niet zelf wilt doen.

Uittrekbaar windscherm helpt ook tegen UV-straling

Uw balkon kan net op een hoekje zitten waar veel wind de hoek om gaat. Dan is een uittrekbaar windscherm de ideale oplossing. Ook kan het zijn dat uw huis aan de voor- of achterkant bij het balkon veel vrije ruimte heeft. Dan is het heel makkelijk voor de wind om overal te komen. Zorg dat het wordt tegengehouden met een windscherm. Heel handig, er wordt namelijk zo’n 85% van de wind tegengehouden met zo’n scherm. Dat scheelt dus enorm. Ook een pluspunt: het windscherm houdt bijna 90% van de UV straling tegen. Dat betekent niet dat u zich helemaal niet hoeft in te smeren, maar het is in ieder geval al wel een stuk gezonder voor uw huid.

Windscherm bij de veranda

Naast een windscherm voor de tuin en het balkon, kunt u deze ook gebruiken bij een veranda. Hierbij monteert u het windscherm aan de houten balken van de veranda. Dit zorgt voor extra bescherming tegen de wind. Bovendien kan het ook wat meer privacy bieden. Een windscherm is vaak slechts semi-transparant. Dus u krijgt er een stukje privacy bij. Ook bij een balkon kan dit extra fijn zijn. Vaak kunnen buren u zien op het balkon als u in een flatgebouw woont. Door dit af te schermen met een windscherm heeft u wat meer privacy.

U heeft uw investering er vrij snel uit

Een windscherm kan een investering zijn. Maar het voordeel is dat een windscherm wel 10 tot 15 jaar meegaat. Dus u heeft uw investering er vrij snel uit. Het biedt jarenlang bescherming tegen de wind en de zon! Windschermen zijn vaak in neutrale kleuren verkrijgbaar. Hierdoor past het in elk soort tuin of op elk soort balkon. Ook zie je er minder snel het weer in trekken. Wel is aan te raden om het windscherm te laten drogen als het heeft geregend, alvorens u deze weer intrekt. Het vocht kan wat beschadigingen aanbrengen aan het windscherm en dat zou zonde zijn!

Uittrekbaar windscherm op maat

Aangezien iedereen een ander formaat balkon of terras heeft, is het ook mogelijk om een uittrekbaar windscherm op maat te laten maken. De maximale lengte is dan 4 meter. Als u een breder stuk heeft dan 4 meter, wordt u aangeraden om twee schermen te nemen. De houders moeten wel het gewicht van de 4 meter kunnen houden. Ook is het mogelijk om het windscherm met een hoek erin te nemen. Dit is ideaal als u een groter gedeelte wilt afschermen. U kunt dan bijvoorbeeld een grote hoek van uw terras afschermen met het windscherm. Ook is het mogelijk om een uittrekbaar windscherm te kopen dat los staat. Deze hoeft dus niet bevestigd te worden aan de muur of aan een houten paal.

Welke andere optie heb je naast een uitrekbaar windscherm?

Naast een uittrekbaar windscherm, is er ook een ander soort windscherm. Zo is er een oprolbaar windscherm. De naam zegt het al, u kunt deze oprollen na gebruik. De afmeting daarvan is zo’n drie meter in de breedte. Ook is het oprolbaar windscherm erg subtiel in de tuin, zodat u deze perfect kan combineren met bijna elk exterieur. Wel is het voldoende aanwezig om privacy te waarborgen en natuurlijk om die vervelende wind tegen te houden! Dat is immers de hoofdreden waarom u een windscherm zou willen.

Als u overweegt om een uittrekbaar windscherm aan te schaffen en u zit met een aantal vragen, neemt u dan gerust contact op met ons. Wij van Trendo Externo zijn een specialist in het maken en leveren van windschermen. Of u een windscherm op maat zoekt of al een juiste formaat ziet in onze webshop, u kunt bij ons terecht.