FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik het windscherm bekijken?

Jazeker. Wij nemen graag de tijd voor u, daarom werken wij alleen op afspraak zodat u onze uitschuifbare en oprolbare maatwerk windschermen kunt bekijken. Een afspraak kunt u maken middels het afsprakenformulier of via info@trendo-externo.nl

Worden er nog verzendkosten berekend?

Voor Nederland is het alleen bij bestellingen onder de €150,- dat er verzendkosten berekend zullen worden. Dit zal van toepassing zijn bij een losse bestelling van onderdelen. Voor België is er de standaard verzendkosten van €30,- .

Wat is er zo uniek aan jullie windschermen?

Wat absoluut uniek is, is dat onze windschermen geheel ambachtelijk met de hand gemaakt worden. Onze windschermen zijn 100% Nederlands ontwerp en worden ook in Nederland gemaakt. Alles wordt op maat voor u gemaakt, geheel afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Ik zie het niet zitten de montage zelf te doen?

Onze uitrolbare windschermen zijn het ideale doe-het-zelf product. U krijgt zeer eenvoudige inmeet- en montage instructies. In een paar stappen monteert u, uw windscherm. Komt u er niet uit? Geen probleem, wij staan voor u klaar om op afstand te helpen. Ook in het weekend !

Kan ik de montage uitbesteden?

Ja, dat kan. U kunt een lokale hovenier vragen de montage uit te voeren. Of laat onze inmeet- en montage handleiding eens zien aan een handig persoon in uw persoonlijke omgeving. U zult zien dat onze windschermen het ideale doe-het-zelf product is. Eventueel kunnen wij u ook een prijsopgave doen voor de montage. Dit besteden wij dan uit aan een extern montagebedrijf.

Zijn uw windschermen duurzaam ?

Jazeker. Onze windschermen zijn volledig gepoedercoat. Hierdoor gaan onze windschermen aantoonbaar langer mee. Het defect percentage is tussen de 5 en 10 jaar slechts 0,2%. Hier zijn wij trots op. Wij produceren alleen handgemaakte topkwaliteit in opdracht, zodat wij geen grondstoffen en energie verspillen. Ouderwetse kwaliteit in een modern jasje.

Ik woon dichtbij de kust. Gaat mijn windscherm dan roesten ?

Een zeeklimaat werkt extra in op het materiaal. Daarom is het belangrijk uw windscherm extra te behandelen. Op verzoek kunnen wij uw windscherm daarom voorzien van een extra coating laag. Hierdoor gaat uw windscherm langer mee. Hiervoor rekenen wij een kleine meerprijs.

Wat is uw levertijd ?

Onze windschermen worden volledig met de hand en op maat gemaakt. Wij produceren daarnaast alleen op bestelling. De actuele levertijd is afhankelijk van de maatvoering. Op dit moment ligt dit daarom tussen de 8 en 10 weken. U kunt bij betalingen daarom kiezen voor “op factuur”.  Uitzondering hierop is ons Limited Edition model. Deze kunt u binnen vier werkdagen in huis hebben. Bij twijfel informeer naar de levertijd die van toepassing is voor uw maatvoering.

Door welke kleur doek kan ik wel/niet doorheen kijken?

Met doekkleur antraciet-zwart heeft u een goede doorkijk. Een lichtere kleur zorgt voor een slechtere doorkijk. Dit komt door de lichtintensiteit van de omgeving. Bij veel licht, filtert de kleur zwart dit weg. Een licht doek geeft dan als het ware een spiegeling. Voor een volledige privacy en inkijkwering bieden wij acryldoeken aan. Acryldoeken zijn ook wel bekend als doeken die gebruikt worden voor zonneschermen

Is het doek weersbestendig?

Ja, het doek is weersbestendig. Doordat de kast ook volledig gepoedercoat is kunt u het windscherm het hele jaar buiten laten staan.

Ik wil in het najaar en winter mijn windscherm niet buiten laten staan?

Dat is geen enkel probleem. U kunt uw windscherm heel gemakkelijk demonteren en opbergen, door de bevestigingsbouten iets los te draaien. U tilt hierna het windscherm zo van de bevestiging.

Welke windkracht kan het windscherm aan?

Onze uitschuifbare windschermen kunnen een kracht aan tot windkracht 5.

Wat voor staanders worden er gebruikt voor een vrijstaande situatie?

De windschermen worden aan hoge masten opgehangen. Deze masten kunnen weer in een anker. Voordeel van een vrijstaande situatie is dat u het gehele systeem weg kunt halen wanneer u het niet gebruikt.

Genieten