Buitenkleed

Buitenkleed is ideaal voor de tuin buitentapijt

Een buitenkleed is de ideale manier om een tuin of terras wat op te vrolijken. U denkt misschien dat een kleed alleen geschikt is voor binnen, niets is minder waar! U kunt een buitenkleed kopen om neer te leggen in de tuin. Dan moet u niet aan die wollige jongens denken die u voor binnen kunt gebruiken. Een buitenkleed wordt gemaakt van kunststof en is hierdoor wat weerbaarder. Een stootje kan ie best hebben. Een buitenkleed is er werkelijk in allerlei formaten en kleuren of patronen. U kunt het zo gek niet bedenken. Het is dus even goed kijken wat er bij uw tuin past.

Buitenkleed maakt de tuin af

Het buitenkleed is een mooie manier om de tuin af te maken. Als u een mooi terras heeft met een fijne tuin set erop, dan is een tuinkleed een ware toevoeging aan het exterieur. Ook op het balkon kan een buitenkleed heel leuk staan. Zorg dat u de afmetingen weet van uw balkon!

Het buitenkleed ziet er soms net zo uit als een tapijt voor binnen. Het is een combinatie van een grasveldje en hoogpolig tapijt. Hierdoor krijt u een leuk en vol effect. Het buitenkleed is er in allerlei kleuren. De tinten zijn natuurlijk van kleur. Hierdoor krijgt u een sjieke uitstraling van uw terras of balkon.

Als u een strak terras heeft met donkere of grijze tegels, dan staat een buitenkleed in antraciet, donkergrijs of lichtgrijs erg mooi. U kunt voor dezelfde kleur als de tegels gaan of net even afwijken zodat het buitenkleed wat meer opvalt en body geeft aan het terras. Als het terras meer houttinten heeft, dan is het mooi om te kiezen voor een zandkleur of gebroken wit. Deze tinten staan mooi bij het hout, het complimenteert elkaar.

Materiaalsoort

Een buitenkleed wordt dus gemaakt van kunststof. Het is een zachte kunststof die comfortabel aanvoelt als je er met je blote voeten overheen loopt. En omdat deze variant dus hoogpolig is, lijkt het net of je over een grasveld loopt. Een heerlijk gevoel, zonder al dat onderhoud van een grasveld! Dat is voor velen een ideale situatie.

Maten van het buitenkleed

Er zijn een aantal maten voor het buitenkleed. Er zijn zeven verschillende afmetingen. Het is aan te raden om uw terras of balkon van tevoren goed op te meten. Zo weet u zeker welke maat u nodig heeft. Het kleinste formaat is 133 bij 190 cm. We zeggen wel kleinste maat, maar dat betekent niet dat de afmetingen nou echt klein zijn! Verder is er een langwerpig kleed van 100 bij 400 cm. Dit is erg handig om neer te leggen op een pad bijvoorbeeld of een smal terras. Dit formaat is een beetje een rode loper stijl. Vervolgens is er een formaat van 170 bij 230 cm. Of heeft u een vierkant terras? Dan is het formaat 200 bij 200 cm of 400 bij 400 cm meer dan ideaal. De overige formaten zijn 200 bij 300 cm en 300 bij 400 cm.

Het kleed hoeft natuurlijk niet precies te passen tussen uw buitenbanken en het tafeltje. U kunt er ook voor kiezen om het gehele terras te bedekken met een kleed. Dit geeft een luxe effect.

Ideaal voor kinderen

Een buitenkleed kan ook een ideale plek vormen voor kinderen om te spelen. Het kleed is schoon en het speelgoed blijft op één plek liggen. Dan heeft u veel minder kans dat het speelgoed overal maar rondslingert. En doordat het dus net als gras aanvoelt en zacht is, is het een fijne plek voor kinderen om te spelen.

Onderhoud van het buitenkleed

Het buitenkleed is makkelijk schoon te spoelen als deze viezig is geworden. Het is aan te raden om het kleed na een dag gebruik wel op te rollen en op te bergen. Zo heeft u er langer plezier van. Als het nou zomer is, dan kan het buitenkleed best blijven liggen. Echter is het minder goed voor het kleed als het bij weer en wind blijft liggen buiten. Zoals gezegd, het kan tegen een stootje. Maar hoe beter u ermee omgaat, hoe langer het buitenkleed meegaat. Doordat het van kunststof gemaakt is, gaat het product zo’n tien jaar mee, gegarandeerd. Dat is dus een investering waard!

Dit zijn de pluspunten

Er zijn zeker een aantal pluspunten te noemen van het buitenkleed. Behalve dat het er leuk uitziet en ideaal is om het exterieur helemaal mee op te vrolijken. Het kleed is namelijk gemakkelijk schoon te maken. Dit is te doen met water of de stofzuiger. Gebruik geen heftige schoonmaakmiddelen, vaak is wat water met een beetje zeep voldoende. Het kleed is bovendien waterdoorlatend. Dus er komen geen plassen water op te liggen bij regenval of het schoonmaken.

Bovendien is het kleed bestand tegen de krachten van UV stralen. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over verkleuring in de zomer.

Ook voor binnen!

We hebben nog een tip! Het buitenkleed kan ook prima binnenshuis gebruikt worden. Het kleed is namelijk comfortabel en ook ideaal voor mensen met een allergie. Een wollen tapijt kan soms te veel de allergie oproepen. Een kleed van kunststof biedt dan uitkomst. Ook is het kleed ideaal voor de kinderkamer. Het kan tegen een stootje en vlekken zijn er sneller uit dan bij een wollen tapijt. Ideaal!

Bij Trendo Externo kunt u een buitenkleed kopen. Wij zijn een specialist in windschermen en buitenkleden. Wij bieden een garantie van tien jaar op onze producten. Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft.