Balkonscherm

Balkonscherm voor privacy en meer balkonscherm

Balkonscherm zijn ideaal als u op zoek bent naar privacy, bescherming tegen de wind of simpelweg als u het mooier vindt om het balkon wat meer afgesloten te hebben! Een balkonscherm is de perfecte oplossing. Het is namelijk een lichtgewicht scherm dat ervoor zorgt dat het makkelijk te bevestigen is. Ook oogt het simpelweg wat lichter door het materiaal. Geen gedoe met zware dingen die naar het balkon gesjouwd moeten worden en maar op één manier bevestigd kunnen worden. De balkonschermen vandaag de dag zijn zo opgehangen!

Verschillende functies van balkonschermen

Waarschijnlijk denkt u bij een balkonscherm gelijk aan iets waardoor u afgesloten bent van de wereld. Niets is minder waar! Een balkonscherm is zo gemaakt dat deze voldoende privacy biedt, maar nog wel licht en een stuk van de omgeving doorlaat. Zo heeft u niet het gevoel dat u opgesloten zit. Door het lichtgewicht kunststof waar de balkonschermen van gemaakt zijn, krijgt u een mooi subtiel afgewerkt geheel. Vaak is ook aan te raden om slechts een deel van het balkon met een balkonscherm af te werken. Zo zit u niet helemaal opgesloten voor uw gevoel!

Lekker genieten van de eerste zonnestralen

Bent u een zongenieter? Ook dan is het balkonscherm ideaal. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een balkonscherm om bij een deel van het balkon de wind tegen te houden, dan kunt u al van de eerste zonnestralen in de lente genieten. En dat geeft een echt luxueus gevoel! Door een balkon zonder wind bent u eigenlijk het zonnestraaltje! Door de UV-filter die in de balkonschermen zit verwerkt hoeft u zich minder druk te maken over de sterkte van de zon. Het balkonscherm houdt zo’n 90% UV straling tegen. Wel is het aan te raden gewoon te blijven insmeren natuurlijk. Het kan zeker geen kwaad hier goed op voorbereid te zijn.

Windvrij met een balkonscherm

Een derde functie die balkonschermen kunnen hebben, is het tegenhouden van de wind op het balkon. Een balkonscherm houdt zo’n 85% van de wind tegen! Dus dat scheelt ontzettend veel. Stel dat u wat hoger woont en er veel wind is omdat uw balkon redelijk vrij staat, dan kan een balkonscherm een heel groot deel van deze wind tegenhouden. Heeft u een hoekbalkon? Als u een balkonscherm wilt voor een bepaalde hoek van het balkon dan is dat mogelijk. Het balkonscherm kan namelijk ook met een hoek gemaakt worden!

Balkonschermen beschermen u ook nog eens tegen de regen. Het is vaak een kleine kans dat u op het balkon wil zitten als het regent… Maar u zal zien dat het fijn is om op een warme zomeravond nog buiten te kunnen zitten, luisterend naar de regen die valt en u niet nat maakt.

Soorten balkonschermen

Balkonschermen zijn er in allerlei soorten. Zo heeft u bijvoorbeeld een balkonscherm die u van boven naar beneden kan trekken. Dit is vaak handig als u een klein gedeelte van het balkon wil afschermen. Ook als u in de hoek een paal heeft staan, dan is een balkonscherm die u van boven naar beneden kan trekken het mooist. Ook is het mogelijk om een balkonscherm te nemen die uitschuifbaar of uitrolbaar is vanaf de zijkant. De afmetingen hiervan moeten echter niet te lang zijn, anders kan het scherm niet goed functioneren. De maximale lengte is in dit geval 3 of 4 meter. Dus dat is nog aardig wat! Het ligt er even aan wat het beste zal zijn voor uw balkon. Als u specifieke wensen of formaten nodig heeft, dan is dat ook mogelijk! De balkonschermen zijn maatwerk.

Poedercoating en kunststof zijn ideale combinatie

De kwaliteit van balkonschermen zijn zeer goed. Deze zijn namelijk roestvrij. Ook is de gemiddelde tijd dat balkonschermen meegaan, zo’n 10 tot 15 jaar. Dat is ontzettend lang! Bovendien heeft u er een lange garantie op. Dus mocht er iets misgaan, dan kunt u daar altijd een melding van doen. De balkonschermen gaan zo lang mee doordat het metaal gepoedercoat is. Dat betekent dat er een beschermlaag over het metaal zit, wat ervoor zorgt dat er geen vocht kan doordringen. Ook is het scherm zelf, zoals eerder gezegd, van kunststof. Dat is van een heel stevig materiaal dat niet zomaar stuk gaat. Het is er immers voor gemaakt om een aardige windvlaag te doorstaan. Dus extra lang plezier van het balkonscherm!

Welke kleuren balkonschermen?

De kleuren van balkonschermen zijn vrij neutraal. Dit is vaak bewust gedaan. Hierdoor mengt ie mooi in met uw exterieur. Het vormt een mooie basis op het balkon. Houd u nou wel erg van kleur? Vang dit dan af door bijvoorbeeld felgekleurde meubels neer te zetten. Of neem bijvoorbeeld gekleurde accessoires die een uplift geven. Zo kunt u eindeloos combineren en voelt het balkon weer als nieuws, terwijl het balkonscherm hetzelfde blijft en hiermee de juiste kwaliteit en verwachtingen kan waarborgen.

Als u overweegt om balkonschermen aan te schaffen en u zit met een aantal vragen, neemt u dan gerust contact op met ons. Wij van Trendo Externo, zijn een specialist in het maken en leveren van balkonschermen. Als u op zoek bent naar een windscherm dat u naar beneden kan uittrekken of juist vanaf de zijkant, beide opties zijn mogelijk! En als u een balkonscherm op maat zoekt of al een juiste formaat ziet in onze webshop kunt u altijd bij ons terecht. Wij staan voor u klaar met advies en vakmanschap.