Kan ik zelf een windscherm plaatsen of moet ik dit uitbesteden?

Wanneer je gaat klussen om je woning aan te passen of te renoveren, kom je eigenlijk standaard bij dezelfde vraag uit. ‘Kan ik dit zelf of is het verstandiger om het uit te besteden?’ Uitbesteden is de makkelijkste oplossing. Hoewel het je uiteraard geld kost, weet je zeker dat de klus op tijd geklaard wordt, dat het op de juiste manier gebeurt én dat je garantie hebt op de werkzaamheden.

Bij het plaatsen van een windscherm voor je terras gaat dat echter niet op. Meer dan 95% van onze klanten plaatst de windschermen namelijk gewoon zelf. Dat is niet alleen een besparing op de kosten, maar ook een manier om nog meer van je windscherm te kunnen genieten omdat je precies weet hoe alles werkt bij demonteren en monteren.

Wanneer is het niet mogelijk om een windscherm zelf te plaatsen?

Kies je voor standaardoplossingen terwijl je eigenlijk maatwerk nodig hebt, dan maak je het lastig voor jezelf. Je hebt dan namelijk direct uiteenlopend gereedschap nodig en technische kennis om het windscherm aan te passen naar je eigen situatie. Aangezien hierbij de beschermende laag beschadigd kan raken of de kanten opnieuw geplaatst moeten worden na het zagen, betekent dit per definitie meer werk. Dat kan vervelend zijn, zeker wanneer je hier helemaal niet op zit te wachten.

Dat is precies waarom je bij ons altijd kunt rekenen op maatwerk windschermen. Alle onderdelen zijn direct te plaatsen, omdat het windscherm aangepast is naar jouw situatie. Je krijgt uiteraard een heldere handleiding voor het plaatsen van je eigen scherm, zodat je gewoon de stappen kunt volgen en zonder problemen kunt genieten van je windscherm op je terras.

Waarom is het beter om het windscherm zelf te plaatsen?

We zijn trots op het feit dat bijna al onze klanten de windschermen zelf kunnen plaatsen. Het betekent namelijk niet alleen een besparing op de kosten voor onze klanten. Het betekent ook dat zij zelf het windscherm kunnen demonteren aan het einde van het seizoen en op kunnen bergen. De volgende lente kunnen onze klanten gewoon zelf het windscherm weer opbouwen. Nu is dat ook mogelijk wanneer je het windscherm laat plaatsen, maar het is simpelweg makkelijker wanneer je weet hoe alles opgebouwd is.

Staan jullie klaar om mij te helpen wanneer ik aan de slag ga?

Wanneer je ervoor kiest om aan de slag te gaan met het monteren van het windscherm en je komt er op een gegeven moment niet meer uit, dan staan we uiteraard voor je klaar. Onze experts helpen je namelijk graag op afstand, zodat je altijd de juiste antwoorden op je vragen krijgt en door kunt. Uiteraard brengen we hier geen kosten voor in rekening, het is onderdeel van de service waarbij je op kunt rekenen bij Trendo Externo.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Natuurlijk kun je ook direct naar de maatwerkoplossingen kijken en zelf je windscherm samenstellen.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!