Hoelang gaat een gemiddeld windscherm eigenlijk mee?

Af en toe is het nodig om een investering te doen. Bijvoorbeeld in die nieuwe keuken, de badkamer die al geruime tijd een renovatie nodig heeft of het aan laten passen van de tuin naar de nieuwe situatie mét kinderen die de vijver ook interessant vinden. Een windscherm voor je terras of balkon is ook een investering en net bij alle andere uitgaven is het goed om de levensduur naast de kosten te zetten. Alleen op die manier kun je de juiste keuze maken (en je partner aanzienlijk makkelijker overtuigen).

Wat is de levensduur van een windscherm?

Zoals bij alle uitgaven die te maken hebben met je woning, spelen er een aantal belangrijke factoren mee. Elk windscherm heeft namelijk zijn eigen levensduur. Dit wordt onder andere (maar niet uitsluitend) bepaald door:

  • De kwaliteit van het windscherm zelf.
  • De montage.
  • De locatie waar het windscherm geplaatst wordt.
  • De mate waarin onderhoud verricht wordt.
  • De mate van afwerking van het windscherm.

Alle factoren spelen een belangrijke rol. De mate waarin dit het geval is, is afhankelijk van je eigen specifieke situatie.

Laten we een gemiddeld windscherm nemen waarbij eens per jaar onderhoud verricht wordt en waarbij de afwerking matig tot goed is. De montage doe je zelf met wat improvisatie en het windscherm is gemaakt van relatief goedkope materialen om de prijs te drukken. Deze windschermen gaan minder lang mee dan een gemiddelde schutting, omdat de weersinvloeden ervoor zullen zorgen dat het windscherm het verliest van de tand des tijds.

De levensduur van de windschermen van Trendo Externo

Bij onze windschermen zit het net even iets anders. Ten eerste gebruiken wij hoogwaardige materialen en letten wij bijzonder goed op de afwerking omdat we graag duurzame producten aanbieden voor onze klanten. Ten tweede kun je de montage volledig zelf doen, zonder enige improvisatie. Onze windschermen op maat zijn eenvoudig te plaatsen met de handige handleiding. Ook staan onze experts op afstand voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, zelfs op zondagen en feestdagen (omdat dan iedereen meer tijd heeft om meer te klussen).

Eenvoudig op te bergen aan het einde van het seizoen

Daarnaast is er nog een belangrijke factor met betrekking tot de levensduur van onze windschermen. De uittrekbare windschermen zijn namelijk gewoon te demonteren aan het einde van het seizoen (dit kost je slechts een paar minuten) en kunnen opnieuw geplaatst worden wanneer zij weer nodig zijn in de lente. Dit verhoogt de levensduur uiteraard aanzienlijk.

Daarmee is een windscherm van Trendo Externo in de meeste gevallen een eenmalige investering, waarbij het windscherm niet vervangen hoeft te worden bij de juiste montage en onderhoud. Tenzij je gaat verhuizen en je het huidige windscherm niet mee kunt nemen omdat je andere afmetingen nodig hebt.

Wil je meer weten over de levensduur of de mogelijkheden die wij onze klanten bieden? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we je direct persoonlijk verder kunnen helpen.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!