Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een windscherm bij mijn huis aan de kust wil?

Bij Trendo Externo vind je tal van windschermen voor uiteenlopende situaties. Windschermen op maat bijvoorbeeld, die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen op een balkon of een veranda. Met onze maatoplossingen vind je letterlijk altijd wat je nodig hebt. Maar hoe zit het dan wanneer je aan de kust woont en daar graag een windscherm wilt plaatsen?

De extreme omstandigheden (vooral het zoute water) zorgen ervoor dat het gemiddelde windscherm geen soelaas biedt. Sterker nog, door de verwering en aantasting van het zout moet het windscherm binnen korte tijd vervangen worden, tenzij je letterlijk niets geeft om de look. Aangezien we dat wél doen, leggen we je graag uit wat de oplossing is voor deze uitdaging.

Wat is belangrijk om te weten?

Zout water en zoute lucht zijn zeer schadelijk voor de materialen waarmee doorgaans gebouwd wordt in Nederland. Waarschijnlijk heb je zelf al met eigen ogen gezien hoe materialen aangetast kunnen worden in de kustregio. Daarom moet er rekening gehouden worden met de uitdagende omstandigheden bij het kiezen van de materialen en zelfs de constructie. Aan de kust is windkracht 5 immers echt geen uitzondering.

Concreet betekent dit dat je rekening moet houden met:

Aantasting door zout (vooral op het gebied van oxidatie en verwering.
De windkracht.

Een ander punt is dat we graag willen dat ons huis aan de kust er optimaal uitziet. Het oog wil immers ook wat, en roestplekken op het windscherm bij je (tweede) woning aan zee passen daar natuurlijk echt niet bij.

Sterkere constructies en poedercoating

Om deze uitdagingen goed op te kunnen pakken, worden de constructies voor deze gebieden aangepast, zodat deze ook een hogere windkracht aan kunnen. Daarnaast kun je de windschermen van Trendo Externo altijd laten voorzien van een extra laagje poedercoating. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat het zout niet in het materiaal kan vreten.

Dat betekent dat de windschermen veel langer mee zullen gaan en er beter uitzien. Een ander punt is dat je op deze manier veel minder onderhoud hebt aan de windschermen die langs de kust geplaatst kunnen worden.

Gewoon zelf te plaatsen

Onze windschermen zijn eenvoudig te plaatsen, mede dankzij de praktische handleiding die we leveren bij onze producten. Aangezien we altijd maatwerk leveren, kun je bij ons altijd een passend windscherm vinden, waarbij je zelf de maten doorgeeft. Heb je hulp nodig bij het plaatsen van het windscherm, dan kun je ons altijd bereiken, zelfs op zondagen en feestdagen. We helpen je namelijk graag op afstand, ook wanneer het gaat om het demonteren en monteren van het windscherm wanneer het seizoen afgelopen is of juist begint.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden voor windschermen die aan de kust gebruikt kunnen worden? Neem dan contact met ons op, zodat we je direct persoonlijk antwoord kunnen geven op al je prangende vragen. Uiteraard kun je ook direct kijken naar de opties bij het zelf samenstellen van je eigen, unieke windscherm.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!