Hoeveel onderhoud zit er eigenlijk aan een windscherm voor je terras?

De moderne Nederlander wil graag dat het huis van alle comfort voorzien is. Niet alleen willen we dat alles optimaal werkt, we willen ook gewoon thuis kunnen komen en rustig in onze stoel kunnen ploffen om bij te komen van de dag. Lekker op het terras of het balkon bijvoorbeeld, achter ons windscherm zodat we uit de wind zitten en nagenoeg alle schadelijke straling tegengehouden wordt.

Hoe meer comfort, extra’s en gadgets we kiezen, hoe groter de hoeveelheid onderhoud op jaarbasis wordt. Dat is iets waar de gemiddelde Nederlander dan weer niet naar uitkijkt. Als je alleen al kijkt naar de hoeveelheid aan onderhoudsvrije oplossingen, dan weet je direct dat hier al op ingespeeld wordt.

Hoe zit het nou eigenlijk met dat windscherm dat je wilt bestellen? Moet je hier elke maand mee bezig om het scherm in optimale conditie te houden of valt dat allemaal sterk mee?

Onderhoud aan een windscherm valt erg mee

Er zijn tijden geweest dat een windscherm of schutting bijzonder veel onderhoud vergde. De constante blootstelling aan de weersinvloeden zorgde ervoor dat je regelmatig bezig was met borstels, verf en nieuw materiaal om rottend materiaal te vervangen. Ook op dit moment zijn er nog veel windschermen die veel onderhoud vereisen. Doorgaans zijn dit de standaardwindschermen die met matige afwerking afgeleverd worden. Zo zien we bijvoorbeeld nog altijd schermen die aangeboden worden zonder een beschermlaag.

Kies je voor een slecht afgewerkt windscherm, dan is de mate van vereist onderhoud hoog. Zelfs met het goede onderhoud is het risico trouwens groot dat het windscherm binnen relatief korte tijd vervangen moet worden. Niet alleen is dit zonde van het geld, maar ook van de tijd die je geïnvesteerd hebt in al het onderhoud aan het windscherm, waar je vervolgens niets mee kunt.

Kies je echter voor een windscherm van Trendo Externo, dan wordt dit verhaal compleet anders. Onze windschermen vergen namelijk nauwelijks onderhoud. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat onze windschermen wel volledig afgewerkt zijn. Daarnaast kun je bij ons altijd kiezen voor een extra beschermlaag (poedercoating) die wij zelf op een professionele manier aanbrengen. Zo weet je zeker dat de windschermen weinig onderhoud vergen én een lange levensduur hebben.

Als kers op de taart: opbergen buiten het seizoen om

Windschermen pakken de meeste weersinvloeden in de herfst en winter. Het is vaak te veel werk om een standaardwindscherm compleet af te breken om deze buiten het seizoen binnen op te slaan. Met onze windschermen is dat een fluitje van een cent. Sterker nog, onze klanten kunnen dit gewoon zelf. Aangezien je het hele systeem zelf kunt demonteren en weer kunt monteren de volgende lente, zorgt dit ervoor dat er minder onderhoud nodig is, het schoonmaken gewoon in de herfst in de schuur kan gebeuren en de levensduur van de windschermen aanzienlijk verlengd wordt.

Wil je meer weten over onze onderhoudsarme windschermen? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag persoonlijk verder.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!