3 misvattingen over een windscherm

Wil je een windscherm aanschaffen, maar zijn er wat dingen die je tegenhouden om dit te doen? Het is heel goed mogelijk dat het om onderstaande misvattingen gaat. Je stelt het misschien hierdoor uit en dat is eigenlijk zo zonde! Een windscherm kan enorm veel comfort bieden in de tuin en ook kun je er in andere seizoenen van genieten. Hoe je dat doet? Lees hieronder de 3 misvattingen over een windscherm.

“Het windscherm moet ik opbergen in de winter”

Een windscherm kun je het hele jaar door buiten laten staan, mits deze opgerold is. De kast waar het windscherm in zit is namelijk gepoedercoat. Hierdoor is het windscherm beschermd. Doordat de kast gepoedercoat is, kan het weer niet in het scherm gaan zitten. Ook blijft de kast zelf heel goed, vanwege die extra laag die het heeft! Je hoeft dus niet aan de slag zodra het weer minder mooi is, sterker nog, je hoeft helemaal niks te doen!

“Ik woon aan zee, dus een windscherm is geen goed idee”

Als je aan zee woont, dan kun je zeker wel een windscherm nemen. Wel moet je ervoor zorgen dat het windscherm een extra beschermlaag krijgt. Dus als je dit aangeeft bij je bestelling, dan zorgt Trendo Externo voor een extra poedercoat laagje, zodat ie goed beschermd is. De zilte lucht kan het materiaal namelijk wat sneller aantasten, maar met een extra laag weet je zeker dat je goed zit. Wel is het aan te raden om het scherm en de kast iets vaker schoon te maken, zo kan het zout niet bijten.

“Een windscherm is wel doorschijnend, dus je hebt weinig privacy”

Een enorm voordeel van een windscherm is dat het juist wél de nodige privacy biedt! De buurman heeft minder inkijk als je een windscherm boven je terras hangt bijvoorbeeld. Wel is het zo dat het er aan ligt welke kleur je neemt. Je denkt misschien dat een donkere kleur meer privacy biedt, maar dat is niet het geval helaas. Deze laat eigenlijk wel het meeste zien! Als je meer privacy wil, dan is het handig om voor een beige kleur te gaan. Deze kleur gaat meer op in de omgeving, waardoor je dus minder kunt zien.

Zoals je ziet zijn er een aantal misvattingen over een windscherm die onterecht zijn! Als je andere vragen hebt over een windscherm, neem dan gerust contact op met Trendo Externo. Ze helpen je graag verder!

 

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!