De top 5 vragen over een windscherm

Overweeg je om een windscherm te nemen? Dan zit je misschien wel met wat vragen over een windscherm! Je wil natuurlijk een goede aankoop doen en er zo lang mogelijk van genieten. Of het nu voor je terras of balkon is… Laat je informeren door de experts van Trendo Externo, ze helpen je graag verder. Hieronder vind je de top 5 vragen die vaak voorkomen als mensen een windscherm willen aanschaffen.

1. Zijn de windschermen duurzaam?

De windschermen zijn zeker duurzaam! Ze zijn namelijk gepoedercoat, waardoor ze een stuk langer meegaan. Als je kijkt naar windschermen die al zo’n 10 jaar meegaan, is het defect slechts 0,2%. Dat is erg weinig! De windschermen worden bovendien met de hand gemaakt, dus geen massaproductie.

2. Gaat een windscherm ook lang mee als ik aan de kust woon?

De zilte lucht heeft invloed op het windscherm, dat is een feit. Als je aangeeft dat je aan zee woont, dan kunnen we een extra laag aanbrengen die bescherming biedt. Zo gaat je windscherm net zo lang mee! Verder is het belangrijk deze goed te onderhouden, dus maak ‘m regelmatig schoon bijvoorbeeld.

3. Welke kleur doek zorgt voor privacy?

Wil je graag privacy? Dan is het handig om voor een lichte kleur, zoals beige, te gaan. De kleur gaat namelijk op in de omgeving, waardoor je er lastiger doorheen kunt kijken. Als je donkergrijs neemt, dan kun je hier veel beter doorheen kijken! Het is dus niet hoe donkerder, hoe beter. Deze regel geldt niet in windscherm land.

4. Hoeveel wind kan het doek aan?

Het doek wordt van kwaliteitsdoeken gemaakt, dat betekent dat het ongeveer windkracht 5 aan kan. Je zal ook niet snel buiten gaan zitten bij windkracht 5 of meer.. dus sterker hoeft ie niet te zijn. Als je het doek niet gebruikt, rol ‘m dan weer op, zo gaat ie langer mee.

5. Kan ik het windscherm het hele jaar buiten laten staan?

Dat kan zeker! Je moet het windscherm dan wel oprollen als je ‘m niet gebruikt. Maar verder is ie helemaal beschermd door de kast waar ie in zit. Deze kast is gepoedercoat en dus weerbestendig. Zo hoef je het windscherm niet elke keer lost te halen zodra het kouder wordt.

Zoals je leest zijn de windschermen erg stevig, duurzaam en van goede kwaliteit. Doordat ze handgemaakt worden, is er net wat meer aandacht aan besteed. De windschermen kun je gewoon buiten laten in de winter, mits opgerold en ook is het mogelijk om een windscherm te nemen als je aan zee woont! Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Trendo Externo. Of kijk bij de FAQ of jouw vraag ertussen staat.

 

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!