Zo maak je jouw tuin winterklaar

Maak je tuin winterklaar

Het is nu nog herfst en misschien heb je al wat voorbereidingen getroffen voor de tuin… Maar het is een ander verhaal als de tuin winterklaar moet worden gemaakt. Dan ga je nog wat stapjes verder. Nu in de herfst, als de blaadjes van de bomen vallen, laat de blaadjes dan gewoon liggen! Dit is beter voor de grond, planten en bomen, die worden zo een beetje beschermd. En het ziet er mooi uit, al die blaadjes op de grond! Er zijn een aantal dingen die je straks moet doen, als het erg gaat vriezen. Wij zetten het op een rijtje.

Zak eromheen

Als de temperatuur voor een langere tijd onder het vriespunt blijft, dan is het handig om fragiele planten te beschermen. Zo zijn rozenstruiken bijvoorbeeld vrij fragiel. Je kunt dan een plastic zak over de plant doen, om deze te beschermen tegen de vorst. Gewoon een plastic zak is al voldoende vaak! Doe dit ook bij andere planten die fragiel zijn, je kunt ook overwegen ze naar binnen te brengen als het zo koud is.

Feed the birds

De vogels hebben het soms moeilijk in de winter. Als het lange tijd sneeuwt, dan is het goed om ze wat bij te voeren, aangezien ze niks kunnen vinden met een pak sneeuw. Doe dit eigenlijk alleen als er sneeuw ligt, in veel gevallen kunnen ze genoeg eten vinden namelijk. En het is zonde om ze te ‘verwennen’, dat is helemaal niet nodig! Bij sneeuw zorg je voor wat vetbollen of ander vettig eten.

Zet alles binnen wat je binnen kunt zetten! Dus als je meubels hebt en de schuur is groot genoeg, zet het dan droog. Als dit niet kan, dan is het slim om het geheel af te dekken met hoezen. Dan weet je zeker dat je veel langer kunt genieten van de meubels in de zomermaanden!

Heb je een mooi afgedekt terras in de tuin en wil je hier ook in de winter van genieten? Denk dan eens aan de aanschaf van een windscherm bijvoorbeeld. Zo blijf je namelijk windvrij en kun je gewoon genieten in het winterse zonnetje. Stook een vuurtje en ga gezellig bij elkaar zitten. Het is een heerlijk gevoel en goed voor de gezondheid om ook in de kou lekker buiten te zijn!

 

 

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!