Een veranda bouwen ja of nee?

Veranda bouwen, ja of nee? Denk je erover na om je tuin een make-over te geven? Een van de mogelijkheden is om dit te doen met een veranda. Het nemen van een veranda heeft voor- en nadelen, wij noemen ze hieronder.

Voordelen van een veranda

Een veranda geeft je een stuk aan je huis waar je lekker kunt gaan zitten. Het zal een plek worden waar je kunt ontspannen bijvoorbeeld. Een veranda staat ook een stuk gezelliger in de tuin! Het is knus en geeft een comfortabel gevoel.

Overkapping maken

Je kunt er ook nog eens een overkapping op maken. Zo maak je er in de herfst ook gebruik van! Dan steek je gewoon de vuurkorf aan en dan zit je nog urenlang lekker in de frisse buitenlucht. Je kunt dan ook overwegen om nog lekker te barbecueën in de tuin. Je verlengt als het ware de zomer.

Nadelen van een veranda

Ook zitten er een paar nadelen aan een veranda bouwen. Zo is het behoorlijk wat werk om een veranda aan je huis te bouwen. Je moet hiervoor vakmensen inhuren of zelf heel goed zijn met houtwerk. Je moet alles goed uitmeten en weten wat je doet!

Een veranda bouwen kan ervoor zorgen dat het een stuk rommeliger oogt als je naar buiten kijkt. Misschien lijkt de rest van de tuin gelijk een heel stuk kleiner en sta je er niet echt meer mee in contact.

Weg zonlicht!

Als je dan ook nog eens kiest voor een overkapping, realiseer je dan wel dat het een deel van het zonlicht kan innemen. Het kan erg donker ogen als er een dak op zit. Je kunt kiezen voor doorzichtige platen, maar alsnog heeft het wel een effect op het licht binnen.

Een ander nadeel van een veranda bouwen kan zijn dat je er niet veel gebruik van gaat maken. Het klinkt leuk, maar hoe vaak zit je er dan eigenlijk? Als het op één hand te tellen is, dan is het misschien niet de investering waard.

Als je het misschien toch nadeliger dan voordeliger vindt, dan is het een idee om een zonnescherm te overwegen. Dan zit je namelijk uit de zon als de zon te fel is, maar hoef je niet een heel bouwwerk te bouwen bij je huis! Neem een kijkje bij de terras windschermen van Trendo Externo bijvoorbeeld.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!