Hoe hou je ongedierte van je balkon?

Hoe hou je ongedierte van je balkon?

Soms lijkt het alsof elk diertje opeens is ontstaan. Vliegen, eendagsvliegen, wespen enzovoorts. Vaak zie je ze snel verschijnen als het flink heeft geregend en daarna een periode de zon schijnt. Het is dan tijd voor de dieren om te leven! En hoe mooi dat leven ook is, je hebt ze liever niet op je balkon. Er zijn manieren om deze zoveel mogelijk buiten te houden, hieronder lees je hoe.

Misschien hou je enorm veel van bloemen. Maar sommige bloemen zijn enorm aantrekkelijk voor bijvoorbeeld bijen en wespen. Zorg dat je bepaalde soorten dus niet op je balkon hebt staan! Zo zijn de Tijm, Guldenroede en Salie geliefde planten waar lekker veel nectar te vinden is. Zorg dus dat je deze soorten niet op je balkon hebt staan. Daar gaat je kruidentuintje dus… Anders soorten kun je er wel neerzetten overigens! Aan bieslook en basilicum zullen ze minder snel zitten.

Muggen, hoe hou je ongedierte van het balkon?

Als je veel last van muggen hebt ’s avonds, dan kun je citronella opsmeren of een kaars met citronella branden. Dit is een milieuvriendelijke manier om deze rakkers te verjagen. Je kunt ook een licht kopen waar je tegenaan vliegen, alleen is dat natuurlijk niet diervriendelijk! Ook kun je dit probleem oplossen met wierook. Ze houden helemaal niet van rook namelijk!

Een wind- of zonnescherm

Een wind- of zonnescherm kan ook goed helpen tegen ongedierte. De dieren hebben dan veel minder ruimte om het balkon op te vliegen en zullen bij de buren neerstrijken. Natuurlijk is dit niet het enige voordeel van een wind- of zonnescherm, deze biedt immers ook bescherming. Het is ideaal om een windscherm te nemen als je al vroeg in het seizoen op het balkon wil zitten. Heb je last van veel zon? Dan biedt een mooi zonnescherm uitkomst. Neem een kijkje bij Trendo Externo voor de mooie wind- en zonneschermen!

 

 

 

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!