3 tips tegen vorst in de tuin

3 tips tegen vorst

Vorst kan best een hardnekkige werking hebben op je tuin! Je planten en bomen kunnen daadwerkelijk beschadigd raken als je een strenge vorst eroverheen laat gaan zonder bescherming. Als je in de lente en zomer weer volop wilt genieten van je tuin en uiteraard je windscherm, dan is het wijsheid om je tuin te beschermen tegen vorst. Lees hieronder hoe je dat doet!

Tips tegen vorst: boom met een jasje

Het beste dat je kunt doen tegen vorst is sommige boompjes inpakken als de vorst komt. Het gaat dan vooral om boompjes die niet goed tegen de kou kunnen, zoals rozenboompjes, vijgenbomen en olijfbomen. Je kunt eenvoudig een plastic zak over de bladeren doen, dat biedt al voldoende bescherming. Zorg dat je de plastic zak goed vastmaakt, zodat deze niet weg kan waaien.

Ruim geen bladeren op

Dit is iets wat je in de herfst al kunt voorbereiden. Ruim de gevallen bladeren in de tuin niet op! Dit kan namelijk een beschermlaag bieden voor de planten als er vorst komt in de winter.

Sluit de buitenkraan af

Als er vorst aan komt, sluit dan de buitenkraan af! Dat scheelt enorm, want het kan zomaar zijn dat je leiding kapot vriest als je dit niet doet. Omdat de kraan veel meer aan de buitenkant van het huis is bevestigd, althans de leiding lopen meer aan de buitenkant, kan de vorst er veel sneller in komen. Ook omdat je de buitenkraan niet dagelijks gebruikt, zal deze sneller vast kunnen vriezen.

Als je goed zorgt voor je tuin in elk seizoen, dan kun je er vele malen langer van genieten in de warme zomermaanden de aankomende jaren. Het is zonde om te investeren in planten en bloemen als je deze niet verder verzorgd. Mocht je nog een andere manier vinden om lekker in de zomer te genieten van de tuin, denk dan eens aan een terrasscherm. Met een terras windscherm zit je beschut voor de wind in de tuin. Je kunt al heerlijk genieten van de eerste zonnestralen in het voorjaar! Zorg goed voor je tuin in de winter en je kunt lekker genieten in de lente. Als je interesse hebt in een terras windscherm, neem dan eens contact op met Trendo Externo.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!