Zo maak je je balkon of tuin herfstklaar

Balkon of tuin herfstklaar maken

Je balkon of tuin herfstklaar maken, het is weer de hoogste tijd! De zon is minder vaak te zien, de blaadjes vallen van de bomen en de temperatuur daalt. De beste tijd om in de tuin aan het werk te gaan is in de herfst en de lente. Wij geven tips hoe je je balkon of tuin herfstklaar kunt maken!

Balkon of tuin herfstklaar maken: snoei terug

De herfst is de perfecte periode om de tuin voor te bereiden op de koudere maanden. Je kunt in deze tijd je bomen en struiken snoeien bijvoorbeeld. Dit is de ideale tijd omdat planten in rust gaan als het kouder wordt.

Planten en/of herplanten

Ook kun je planten of bloemen planten of herplanten. Wil je die boom of struik toch liever ergens anders hebben? Go for it! Zoals net aangegeven, de planten en struiken zijn in rust. Je kunt ze dus nu het beste verplaatsen. Als ie in bloei zou zijn, dan heb je een grote kans dat ie doodgaat door de shock.

Bescherming van tuinmeubels

Je tuinmeubels moeten natuurlijk ook goed de wintermaanden doorkomen. Als je een grote opbergruimte hebt, dan is het het beste om alles binnen te zetten. Heb je dit niet, dan kun je alles het beste goed afdekken. Ook kun je ervoor kiezen om je tafels en stoelen opnieuw te lakken, zodat ze niet te veel verweren in de koude maanden.

Nog nagenieten? Dat kan!

Als de herfst eraan komt betekent het niet per se dat het over en uit is met buiten zitten. Als je namelijk een terrasscherm of balkonscherm neemt, zit je nog heel lang uit de wind en in de zon! Mits de zon schijnt natuurlijk. Een terrasscherm of balkonscherm biedt uitkomst als je meer zonuren wilt pakken en beschut wilt zitten. Je kunt bij Trendo Externo een kijkje nemen voor kwaliteitsschermen. Zoek je iets op maat? Ook hier kun je dat laten doen! Neem vrijblijvend contact met ze op.

 

 

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!