Zo houd je de warmte buiten

Tips om de warmte buiten te houden

Het kwik stijgt weer en iedereen merkt dat het wat warmer wordt in het land elke zomer. En ondanks dat warmer weer ook lekker is, is het wel zo fijn als je je huis lekker koel kunt houden. Dat zorgt voor een betere nachtrust en een plek om je even in terug te trekken na een dag in de zon! Maar hoe houd je de warmte buiten? Wij geven een aantal tips.

Gordijnen dicht

Wat enorm helpt is om de gordijnen dicht te laten overdag. Zo blijft het zonlicht buiten en verwarm je niet de ruimte binnen. Als je bijvoorbeeld een hele dag naar kantoor gaat, dan kun je dit makkelijk thuis doen. Mocht je de hele dag thuiszitten is het wat lastiger misschien. Zo houd je de warmte buiten, het is zeker effectief!

Ramen gesloten: zou houd je de warmte buiten!

Je denkt misschien dat het ‘lekker door waait’ als je overdag de ramen openzet. Maar het tegendeel is waar. Je kunt beter de ramen overdag gesloten houden! Zo zorg je ervoor dat de warme wind niet binnen komt. Als het ’s avonds iets koeler begint te worden kun je wel je ramen openzetten. Dan zorg je er juist voor dat de opgebouwde warme lucht het huis kan verlaten.

Zonwering

Er zijn verschillende manieren om van buitenaf de zon te weren. Je kun je je zonnescherm uitschuiven overdag om de hoeveelheid zonlicht te verminderen. En mocht je helemaal goed geweerd zijn, dan zijn rolluiken perfect. Je kunt ook een parasol voor het raam zetten om het zonlicht te weren! Of, een nog beter alternatief, is het nemen van een windscherm. Want bij een windscherm heb je een dubbel effect! Je kunt de zon weren op erg warme dagen en de wind weren op de dagen dat je wilt genieten van de eerste zonnestralen na een lange winter.

Je kunt een windscherm helemaal op maat laten maken. Net waar jij behoefte aan hebt! Ga je voor een oprolbaar of een uitschuifbaar windscherm? En wil je het liefst maar één hoek van het terras afschermen. De opties zijn er! Kijk bij Trendo Externo wat het aanbod is of neem contact op voor advies.

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!