Zo maak je je balkon of tuin zomerklaar

Balkon of tuin zomerklaar, zo doe je dat!

De zon schijnt weer wat vaker en we kunnen af en toe al lekker buiten zitten. En waar het voor een aantal niet zo’n leuk klusje is.. is het voor de ander juist een heerlijke bezigheid: je balkon of tuin zomerklaar maken! In welke groep je ook valt, wij hebben tips en tricks voor je hoe je je balkon of tuin zomerklaar moet maken.

Gras maaien

Heb je een heerlijk grasveld in je tuin liggen? Dan is het tijd om deze te maaien! Je krijgt toch gelijk een heerlijk zomergevoel als je het vers gemaaide gras ruikt? Als je dit gedaan hebt, heb je al een grote stap gezet. Je tuin ziet er gelijk beter verzorgd uit.

Onkruid wieden, oude planten eruit

Onkruid kan een vrij negatief effect hebben op je tuin. En ondanks dat sommige onkruidsoorten er nog best leuk uitzien, is het beter deze helemaal te verwijderen. Ze groeien namelijk in alle kieren en gaten en voordat je het weet heb je een ware plaag in de tuin. Wied dus het onkruid en haal tegelijkertijd wat planten eruit die dood zijn of die je ergens anders wilt hebben.

Balkon of tuin zomerklaar: nieuwe planten

En dan is het tijd voor de nieuwe planten! Als je er het een en ander uit hebt getrokken, wil je natuurlijk wel een mooie vervanging. Het is handig om een plannetje te hebben welke planten je waar wilt hebben voordat je richting tuincentrum gaat. Zo houd je je ook een beetje aan je plan in het tuincentrum en kom je niet terug met overbodige spullen/planten.

Nieuwe beschutting tegen de zon

Heb je een zonnige tuin of balkon? Dat is heerlijk! Mocht je hoekje willen creëren waar je lekker in de schaduw kunt zitten, denk dan eens of een scherm iets voor je is om te plaatsen. Lees hier alle tips voor het kiezen van een scherm. Het kan ook voor jouw tuin of balkon de ideale oplossing zijn!

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!