Een zonnescherm of terrasscherm, dit is het verschil

Verschil zonnescherm of terrasscherm

De eerste mooie dagen komen er aan. Langzaam wordt het warmer en de lente is begonnen. De heerlijkste tijd van het jaar is weer aangebroken: buiten zitten! Tijd om een magazine te lezen in de schaduw, je vrienden uit te nodigen voor een heerlijke BBQ en wat nog wel niet meer. Als je je aan het oriënteren bent welk scherm je het beste kunt kiezen voor jouw balkon, terras of tuin, dan is het belangrijk te weten wat het verschil is tussen een zonnescherm of een terrasscherm. Want elke plek is anders, zeker die van jou!

Een zonnescherm

Eigenlijk wordt in de volksmond een scherm of doek met een knikarm al gauw een zonnescherm genoemd. Dat is dus niet helemaal juist, want ze je gebruikt ze voor andere doeleinden. Een zonnescherm is een scherm dat aan de bovenzijde van het raam met een cassette is gemonteerd. Je kunt het scherm uitschuiven zodra er veel zon in je huis door de ramen schijnt. De cassette sluit het zonnescherm af, dus ook als je het niet gebruikt ziet het er fraai uit. Maar het belangrijkste onderdeel is misschien wel dat de gesloten cassette het zonnescherm optimaal beschermd tegen alle weertypen. Het zorgt ervoor dat de warmte uit je appartement wordt geweerd en dat je in de schaduw op je balkon of bij het raam kunt zitten.

Een terrasscherm

Een terrasscherm zorgt voor schaduw op je terras en bestaat uit een knikarmsysteem. Door het knikarmsysteem via een afstandsbediening uit te schuiven komen de knikarmen in beweging en rekken ze uit over het terras. Een terrasscherm kan daarmee een groter oppervlak bestrijken en zorgt ervoor dat je met meer mensen uit de zon zit. Door de juiste materialen zorgt de fabrikant ervoor dat het scherm erg lang mee gaat zodat je er een flinke tijd van kan genieten.

Waar moet je nu voor kiezen?

Het is handig eerst even goed de maten te laten opmeten van je terras of balkon. Dat gebeurt door een expert die gespecialiseerd is in een zonnescherm of terrasscherm. Zodra de maten bekend zijn, weet je ook wat voor scherm je nodig hebt. Zo kun je een offerte gaan opvragen. Daarna kan het plaatsen beginnen!  Ook dat hoef je gelukkig niet zelf te doen.

Als specialist in terras-en windschermen, weten wij als geen ander hoe we jou uit de hete zon kunnen houden. De zomer is heerlijk, maar je kunt jezelf aardig verbranden natuurlijk. Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij regelen de rest. Tot snel!

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!