Uitdagende casus, prachtige oplossing !

Een terras-windscherm tegen de wind, extra privacy en beperkte montage mogelijkheden. Een leuke uitdaging voor Trendo Externo….Deze relatie uit Berkel Enschot woont in een prachtig appartementen complex. Doelstelling was vermindering van de wind en hierdoor meer plezier van het terras. Daarnaast ook een stukje privacy creëren. Er kon helaas niets aan de muren bevestigd worden. Ook de kleur speelde een belangrijke rol.  

De oplossing.

Twee terras-windschermen, links en rechts. Elk terras-windscherm heeft een eigen type doek. Links op het terras een zogeheten privacy doek en rechts een winddoek. Hierdoor ontstaat een perfecte combinatie tussen privacy en toch nog een vrij uitzicht aan de belangrijkste kant van het terras.  Doordat de muur niet gebruikt kon worden als startpunt voor de montage, is aan beide kanten op de tegels een zogeheten cassettemast gemonteerd. Aan deze mast wordt dat het terras-windscherm bevestigd. De montage is gedaan middels een zogeheten voerplaat. Een houder, die bevestigd wordt met vier bouten. Dit kon in deze situatie prima gezien de grote van de tegels en vanwege het extra feit dat deze tegels in cement lagen. Hierdoor was de ondergrond extra stevig om te boren. Ook zonder dit cement was montage overigens ook mogelijk geweest.

terras-windscherm-winddoek-steengrijs-vrijstaande situatie
terras-windscherm-winddoek-steengrijs-vrijstaande situatie
terras-windscherm-winddoek-steengrijs- vrijstaand op tegel
terras-windscherm-winddoek-steengrijs- vrijstaand op tegel
terras-windscherm-privacydoek-gemêleerd grijs vrijstaande situatie.
terras-windscherm-privacydoek-gemêleerd grijs vrijstaande situatie.
terras-windscherm-privacydoek-gemêleerd grijs
terras-windscherm-privacydoek-gemêleerd grijs
terras-windscherm-kleur steengrijs-winddoek
terras-windscherm-kleur steengrijs-winddoek
terras-windscherm-combinatie privacy en winddoek-kleuren gemêleerd grijs en steengrijs
terras-windscherm-combinatie privacy en winddoek-kleuren gemêleerd grijs en steengrijs
Terras-windscherm vrijstaand -privacy doek
Terras -windscherm vrijstaand met privacy doek

Het eindpunt is gecreëerd door twee zogeheten eindmasten te monteren. Aan deze eindmasten werden de haakhouders bevestigd. Zodat beide windschermen zo kunnen worden vastgemaakt. Beide eindmasten zijn ook weer bevestigd op een zogeheten voetplaat.
Mocht u ook een vrijstaande situatie hebben? Maar heeft u bijvoorbeeld een zachte ondergrond (zand/tuingrond/gras)? Ook dan is een oplossing mogelijk middels een schroefanker of beton anker. Wilt u de houder liever weggewerkt hebben? Ook dat kan.

Flexibel.

Zowel de cassettemasten als de eindmasten kunnen verwijderd worden, wanneer je deze niet gebruikt. Je tilt ze uit de voetplaat en klaar. Bij het optillen zul je merken dat je iets stevigs en goeds in handen hebt.

De kleuren.

Met relatie zijn diverse kleur mogelijkheden besproken. Ons advies: kies kleuren die terugkomen op het terras en houtwerk van het appartement, zodat het scherm een mooi geheel vormt met de rest. De cassette is antraciet/zwart. Een kleur die goed past bij het houtwerk. Voor de doeken is uiteindelijk een grijstint gekozen. Omdat je met twee verschillende type doek te maken hebt, heb je helaas niet altijd dan precies gelijke kleuren. Het  privacydoek is van arcyl en het winddoek heeft een ijzersterke pvc-coating. Een arcyldoek is echter wat “doffer” van kleur, terwijl een pvc-coating meer glans geeft.  Uiteindelijk is gekozen voor een gemêleerd grijs voor het privacydoek en voor het winddoek is steengrijs gekozen. Beide dus grijstinten, maar net even anders. Uit de foto`s kunt u opmaken dat dit verschil nauwelijks opvalt en een mooi geheel vormt o.a. met de tuinmeubelen.

Stel u eigen terras windscherm samen in 3 minuten. Klik hier…

Vrijblijvend advies of inspiratie ? Mail uw vraag. Klik hier…..

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!