Oprolbaar terras windscherm

Oprolbaar terras windscherm kopen? Doek tips.

Oprolbaar terras windscherm kopen? Doek tips, voor de beste keuze.Het belangrijkste onderdeel van een terras windscherm, is het type doek wat u neemt. Dit bepaald immers een groot deel van de comfort beleving.

Bij Trendo Externo kunt u kiezen uit drie (3) doeken. 

Wind doek. 

Dit type doek heeft als belangrijkste kenmerk, dat het wind en ook zon voor ongeveer 85% filtert. Ons advies is bij dit type doek, ongeveer 50 cm van het doek af te zitten. Dit is namelijk de ideale afstand om het comfort van het winddoek te voelen. Dit type doek filtert daarbij ook de regen. Bij inslaande regen zal het vocht door het doek heen komen. Ons advies is daarom spullen zoals tuinkussens e.d. minimaal 50 cm van het doek af te houden. 

Materiaal. 

Dit doek is voorzien van een pvc-coating. Hierdoor ontstaat in tegenstelling tot polyester doek (wat u veelal ziet bij goedkope terras windschermen) een ijzersterk doek, wat vuil en waterafstotend is.

Type doek: Wind. Voorbeeld: antraciet/zwart
Type doek: Wind
Kleur: antraciet/zwart
Dit doek is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Deze sterkte is ook weer te geven in het gewicht van het doek. Bij winddoek is dit 380 gr/m2. Een goedkoop polyesterdoek is veelal maar 280 gr/m2. Hoe hoger dit getal, hoe sterker het doek.  

Onderhoud van dit oprolbare terras windscherm doek is eenvoudig en kost weinig tijd. Afnemen met lauw water en een zachte borstel volstaat. Gebruik echter vooral geen schoonmaakmiddelen.  

 Wanneer is dit type doek iets voor u?  

Is uw doel primair wind en zon filtering en u vindt het belangrijk dat uw een goede doorkijk door het terras windscherm heeft, dan is dit type doek de ideale oplossing.  Wij adviseren u dan de antraciet/zwarte kleur te nemen. Een donkere kleur geeft namelijk de beste doorkijk. Dit heeft te maken dat een donkere kleur die de lichtintensiteit filtert. Een lichte kleur zoals wit, zal bij veel licht een weerkaatsing geven, hierdoor verminderd de doorkijk.  

Wind/zon/regen doek. 

Dit type doek heeft als kenmerk dat het de wind, zon en regen voor 95% filtert. Grote verschil met het wind doek is de grote van de gaatjes in het doek. Deze zijn een stuk kleiner als bij een winddoek. Bij inslaande regen zal, zullen daarom de regendruppels langs de achterkant naar beneden lopen. Ons advies is om spullen zoals tuinkussens e.d. op enige afstand van het doek te leggen. Maar een afstand van 50 cm zoals bij een wind doek is (afhankelijk van de lokale omstandigheden) niet strikt noodzakelijk.  

Materiaal. 

Ook dit doek is voorzien van een pvc-coating. Hierdoor ontstaat in tegenstelling tot polyester doek (wat u veelal ziet bij goedkope terras windschermen) een ijzersterk doek, wat vuil en waterafstotend is. Deze sterkte is ook nu weer te geven in het gewicht van het doek. Bij ons is het wind, zon en regen doek maar liefst 420 gr/m2. Een goedkoop polyesterdoek is zoals aangegeven veelal maar 280 gr/m2). Hoe hoger dit getal, hoe sterker het doek.  

Type doek: wind, zon & regen. Voorbeeld: antraciet/zwart
Type doek:
wind, zon & regen. Kleur: antraciet/zwart
Dit doek is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Onderhoud van dit terras windscherm doek is net als een wind doek eenvoudig en kost weinig tijd. Ook hier, afnemen met lauw water en een zachte borstel. Meer is niet nodig. Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen.  

Wanneer is dit type doek iets voor u?

Wilt u een uitstekende filtering van wind, zon en regen en vindt u een beetje doorkijk wel prettig dan is dit terras windscherm doek de ideale keuze. Wilt u de doorkijk optimaal benutten, dan adviseren wij ook hier de kleur antraciet/zwart.

Privacy doek. 

Dit type doek heeft als kenmerk dat het de wind, zon en regen voor 100% filtert. Groot verschil met de andere 2 type doeken is, dat u niet door dit type doek heen kunt kijken. U heeft dus geen doorkijk, maar daarmee dus ook geen inkijk. 

Materiaal. 

Privacy doeken van Trendo Externo voldoen aan uiterst strenge technische eisen en worden geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels.

Type doek: Privacy. Voorbeeld: antraciet/zwart
Type doek: Privacy.
Kleur: antraciet/zwart.
Dit doek is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Hierdoor zit de kleur in het hart van de vezel wat zorgt voor een uitzonderlijke langdurige kleurechtheid. 

Wanneer is dit type doek iets voor u?   

De meeste relaties kopen dit type doek, om ongewenste inkijk tegen te gaan. Het secundaire doel is daarnaast filtering van wind, zon en regen.  

Onderhoud van dit terras windscherm doek is eenvoudig en kost weinig tijd dankzij de extra water- en vuilafstotende nabehandeling. Afnemen met lauw water en een zachte borstel volstaat. Echter, gebruik in géén geval een hogedrukspuit of tuinslang om het acryldoek schoon te maken. Hierdoor kan het doek beschadigd raken. Laat het doek goed drogen (ook na een regenbui) alvorens deze op te rollen, zodat het doek langer mooi blijft.  

Samenvatting. 

Een winddoek geeft de beste doorkijk en zorgt voor een filtering van wind en zon voor zeker 85%. Antraciet/zwart geeft de beste doorkijk. Wind/zon en regendoek is de ideale combinatie tussen wind, zon en regen filtering met ruim 95% en toch nog enige doorkijk. Een privacy doek, koopt u vooral om ongewenste inkijk tegen te gaan. Daarnaast heeft u geen last van wind, zon en regen. Dit doekt filtert dit 100%.  Wilt u de sterke van het doek kunnen bepalen? Een doek met een pvc-coating is duurder dan polyester doek, maar vele en vele malen sterker. Dit kwaliteitsverschil zal u gegarandeerd merken. Kijk daarbij naar de zwaarte van het doek (gr/m2). Hoe hoger dit getal, hoe sterker het doek.   

Wilt u geen massaproduct? Maar een terras windscherm, die met veel zorg en ambachtelijk vakmanschap, geheel handmatig geproduceerd gaat worden ? Stel dan hier uw eigen terras windscherm samen: http://terras-windscherm.nl/uittrekbaar-windscherm/

Add to cart
WhatsApp Vragen? WhatsApp ons!